Insturen zaaischijven voor zaaischijvenkeuring

Ook in 2018 is een homogeen, regelmatig plantenbestand belangrijk voor de opbrengst van de cichorei. Daarvoor is het belangrijk te zaaien met een goed onderhouden zaaimachine met zaaischijven die aan de normen voldoen.

Insturen schijven

Het IRS biedt Nederlandse telers en loonwerkers de mogelijkheid om (gratis) de zaaischijven van bieten- en/of cichoreizaaimachines te laten keuren. De voorwaarden hiervoor zijn:

•           de verzendkosten zijn voor rekening van de inzender;

•           stuur alleen zeer goed gereinigde schijven en uitwerpers op;

•           bied schijven aan in een stevige verpakking;

•           vermeld op en in de verpakking duidelijk naam, straat, postcode, woonplaats en telefoonnummer van de afzender.

Zaaischijven insturen voor keuring van seizoen 2018 kan tot uiterlijk 15 januari 2018. In de kerstperiode is het IRS-gebouw van 18 december 2017 tot 1 januari 2018 gesloten en kunt u geen zaaischijven sturen.

De schijven kunt u sturen naar:

IRS t.a.v. schijvenkeuring

Van Konijnenburgweg 24

4611 HL Bergen op Zoom

 In 2016 heeft fotograaf Anton Dingemanse voor Boerderij.nl een fotoreportage gemaakt van de zaaischijvenkeuring op het IRS. De werkwijze in de reportage wordt ook gehanteerd voor cichoreizaaischijven: zie ‘Zaaischijvencontrole voor goede start nieuwe groeiseizoen’.

Contact:

Bram Hanse

hanse@irs.nl

                      

Zaaischijven kunnen door het gebruik slijten. Bij een afwijking van meer dan 0,1 mm voldoet de schijf niet meer aan de norm en verslechtert de verzaaibaarheid (Foto IRS).

 

Cichorei nieuwsbrief

Aanmelden voor de Cichorei nieuwsbrief en attenderingsmail, vul het formulier in.
Home DisclaimerPrivacy statementSitemap