Projectleider/onderzoeker cichoreiteelt (m/v)

Sensus wijst u graag op deze vacature. Stichting IRS, hét kennis- en onderzoeksinstituut voor de Nederlandse suikerbieten- en cichoreiteelt, zoekt een fulltime

Projectleider/onderzoeker cichoreiteelt (m/v)

Het IRS werkt met een hecht team aan onderzoek en kennisoverdracht voor de teelt van suikerbieten en cichorei. Sinds februari 2018 is het IRS gevestigd in het Cosun innovation center in Dinteloord, een nieuwe en inspirerende werkomgeving. Het onderzoek wordt verricht in ons nieuwe BeetLab en op proefvelden verspreid over heel Nederland. Met deze functie willen we een impuls geven aan de stijging en stabiliteit van de opbrengst bij cichorei, als onderdeel van het programma ‘op naar 10 ton inuline per hectare’. Hierbij wordt nauw samengewerkt met andere vakspecialisten binnen het IRS en de afdeling Agro van Sensus, de verwerker van inulinecichorei in Nederland. Daarnaast met andere opdrachtgevers, waaronder de Telersvereniging Inulinecichorei.

Uw taken: opzetten en leiden van projecten voor praktijkonderzoek voor de cichoreiteelt, uitdragen van de resultaten naar de praktijk (o.a. actuele berichten op internet en in gedrukte media, demo’s, presentaties, (proef)veldbezoeken, bijeenkomsten met cichoreiagenten en voorlichters). Je werkt nauw samen met proefveldmedewerkers en onderzoekers. Een van de hoofdthema’s is onkruidbeheersing, waarbij ook ingespeeld wordt op niet-chemische oplossingen en mogelijkheden van precisielandbouw.

Je bent nationaal en internationaal onze specialist voor de cichoreiteelt.

Een beperkt deel van je tijd besteed je aan bietenprojecten, passend bij je expertise.

Wij vragen: een gedegen kennis van teeltonderzoek op HBO/WO-niveau; relevante onderzoekservaring; praktijkgericht; teamspeler; communicatief sterk, zowel in woord als geschrift; aanstekelijk enthousiasme; ondernemend en meedenkend. Ervaring met praktijkgericht onderzoek en communicatie in de akkerbouw is een pre, evenals praktische kennis van open teelten en de cichoreiteelt.

Wij bieden: een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling. Het betreft een voltijds functie. Op deze functie is een passend pakket arbeidsvoorwaarden van toepassing. IRS volgt de CAO van Suiker Unie, Sensus en hoofdkantoor Cosun.

Standplaats: Dinteloord.

Inlichtingen: Frans Tijink, directeur IRS (telefoon 0165-516075).

Sollicitatie: mail jouw sollicitatie, voorzien van curriculum vitae aan Yvonne Mulders: mulders@irs.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Dinteloord, 26 september 2018

Cichorei nieuwsbrief

Aanmelden voor de Cichorei nieuwsbrief en attenderingsmail, vul het formulier in.
Home DisclaimerPrivacy statementSitemap