Rassenlijst cichorei 2018

Onlangs is de aanbevelende rassenlijst voor de cichoreirassen gepubliceerd op de site van de Commissie samenstelling aanbevelende rassenlijst landbouwgewassen. Er één nieuw ras opgenomen: Barite.

Als de onkruidbestrijding niet problematisch is, kiest u het ras met de hoogste financiële opbrengst. Dit is het ras Maestoso (102), gevolgd door Larigot (101) en Goldine (100). Fugato 99) en Selenite (98) blijven wat achter in deze categorie.    

Bij de herbicidetolerante rassen is er de keuze tussen Barite (98) en Benulite (97). Beide rassen zijn niet gevoelig voor Titus of een hogere Safari dosering. Barite is opgenomen in de zaadbestelling voor 2018 en is leverbaar.

Voor levering na 1 december kiest u een combi-ras: een ras met een hoge opbrengst en goede inulinekwaliteit. Hierbij heeft u de keuze uit Larigot, Fugato of Benulite.

In onderzoek zijn veelbelovende eerste- en tweedejaars rassen uit beide categorieën. Na 3 jaar rassenonderzoek is opname op de Rassenlijst mogelijk. Blijf dus ieder jaar alert om een productief ras te kiezen, dat past bij uw situatie.

Het zaaien van een rassenproef is precisiewerk (foto IRS).

Contact:

Marco Bom

bom@irs.nl

06-27057831

Cichorei nieuwsbrief

Aanmelden voor de Cichorei nieuwsbrief en attenderingsmail, vul het formulier in.
Home DisclaimerPrivacy statementSitemap