Sensus Agro

Sensus is een wereldwijde leverancier van het ingrediënt inuline, wat gewonnen wordt uit cichoreiwortels. Jaarlijks sluit Sensus Agro contracten met akkerbouwers in Nederland, Duitsland en België voor teelt en levering van cichoreiwortels. Voor contractteelt van cichorei werkt Sensus in de verschillende regio's samen met agenten. Samen met IRS biedt Sensus telers informatie, oplossingen en begeleiding voor de teelt van cichorei.

De kracht van planten

Planten zijn een bron van leven. Ze vangen de warmte van zon, nemen CO2 op en produceren energie en zuurstof. Niet alleen de wereld draait op de kracht van planten. Wij ook. Ze maken namelijk belangrijke voedingsstoffen aan die wij nodig hebben om gezond te leven.

De kracht van planten, dat straalt ons logo op alle vlakken uit. En daar geloven wij als geen ander in. Inspired by inulin: dat is onze visie. Wij zien hoe de plantaardige inuline de wereld gezonder maakt en steeds belangrijker wordt. De visie van de coöperatie Royal Cosun ‘Plants powering people’ sluit naadloos aan bij die van ons. Om deze visie nog meer als één geheel uit te dragen, heeft Sensus de huisstijl van Cosun overgenomen. Samen werken wij aan een plantaardige en gezonde toekomst.

Inuline

Uit de cichoreiwortels produceert Sensus het ingrediënt inuline. Dit ingrediënt wordt op de markt gezet onder de namen Frutafit® inuline en Frutalose® oligofructose. Inuline kent zowel functionele als nutritionele voordelen en wordt onder ander gebruikt voor suiker- en vetverlaging, vezelverrijking en het zogenoemde prebiotische effect. Deze voedingsvezel kent verschillende toepassingen in de levensmiddelenindustrie, van bakkerijproducten, zoetwaren, chocola en dranken tot mueslirepen, babyvoeding, supplementen en diervoeding.

Locaties

Het hoofdkantoor van Sensus staat in Roosendaal. Onze twee productielocaties zijn te vinden in Roosendaal en Zwolle. Voor internationale verkoop kent Sensus ook sales kantoren in de Verenigde Staten en Maleisië.

Royal Cosun

Sensus is onderdeel van Royal Cosun, een agro-industriële coöperatie opgericht in 1899.

Cosun heeft een heldere ambitie voor 2030: we worden 100% plantaardig, 100% circulair en 100% transparant. Samen met vijf sterke business groepen: Aviko, Duynie, Sensus, Cosun Beet Company en SVZ, werkt Cosun aan oplossingen voor iedere dag. De business groepen bieden uiteenlopende producten en diensten, maar zijn vanuit een heldere visie ‘Plants Powering People’ aan elkaar verbonden. Vandaag de dag komen we de producten van Cosun overal tegen. Denk aan voedingsmiddelen als frites en stroop en ingrediënten in ontbijtkoek, ijs, vleesvervangers en fruitdranken. Maar ook aan voeding voor dieren, wasmiddelen, behanglijm en cosmetica.

Dagelijks zetten bijna 4.000 medewerkers zich in om echt het verschil te maken. De kern van de coöperatie wordt gevormd door een kleine 9.000 leden. Daarnaast werkt Cosun samen met duizenden telers in binnen- en buitenland.

Related news and articles

News
23 februari 2022

Een gematigde bemesting voor een hoge opbrengst en kwaliteit

News
12 november 2021

Laatste nieuws omtrent 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn

News
3 november 2021

Keuze oogstmoment van groot belang voor cichorei bewaring

Meer nieuws