Raskeuze 2019

Raskeuze 2019

Met de contractering van de cichorei start ook de zaadbestelling. Afhankelijk van de onkruiddruk kiest u voor een gangbaar of een herbicidetolerant ras. Vervolgens kiest u voor de late levering voor een een combiras: een ras met een hoge inulinekwaliteit en een hoge opbrengstpotentie.

Gangbare rassen

Het ras met de hoogste financiële opbrengst is Maestoso (102). Ook de rassen Larigot en Goldine hebben een hoge opbrengstpotentie (respectievelijk 101 en 100). Maestoso en Larigot zijn weinig schietergevoelig.

Herbicidetolerante rassen

Herbicidetolerante rassen kiest u dus in het geval dat de onkruidbestrijding in gangbare rassen niet (goed) mogelijk is. In deze categorie heeft u de keuze uit Barite (98) en Benulite (97). Met herbicidetolerante rassen kunnen probleemonkruiden als melganzevoet en zwarte nachtschade beter bestreden worden door de inzet van Titus en een hogere dosering Safari.

Combi-rassen

Bij late levering, na 1 december 2019, kiest u vanwege een betere inulinekwaliteit voor een combi-ras. Bij de gangbare rassen heeft u de keuze uit Larigot of Fugato. Bij de herbicidetolerante rassen is Benulite het combi-ras.

Zaad met insecticide?

Onlangs is Poncho Beta verboden. Zaad met insecticide is nu voorzien van Force, lees het bericht ‘Force werkt alleen tegen bodeminsecten’

Meer informatie over de rassen vindt u in de rassenlijst.

Contact:

Marco Bom (IRS)

bom@irs.nl

06-27057831

De kleur van de zaadpillen is afhankelijk van de zaadleverancier (blauw of groen) en van de herbicidetolerantie (geel). Foto: IRS.

 

Cichorei nieuwsbrief

Aanmelden voor de Cichorei nieuwsbrief en attenderingsmail, vul het formulier in.
Home DisclaimerPrivacy statementSitemap