CHIC-Event, op naar een toekomstbestendige cichoreiteelt

11 november 2022

25 november vindt het afsluitende evenement van het CHIC-Project plaats in Wageningen. Tijdens dit evenement worden de resultaten van het CHIC-project gedeeld met het brede publiek. Sensus nodigt haar telers en andere belangstellende graag uit voor deze interessante middag.

Wat is het CHIC-Project?
CHIC is een door EU Horizon 2020 gefinancierd project (€7,3 miljoen) voor de ontwikkeling en toepassing van nieuwe veredelingstechnieken in chicorei. Tijdens het project is door 17 verschillende deelnemers samengewerkt uit 11 Europese landen en één uit Nieuw-Zeeland. Het project is gericht op het ontwikkelen van nieuwe cichoreirassen met ‘verbeterde’ eigenschappen, die de diversiteit en de duurzaamheid voor de landbouwproductie vergroten. Ook voorziet het in de behoeften van de consument doordat deze rassen verbeterde voedingsvezels en medische grondstoffen produceren.

Waarom CHIC?
Het CHIC-project moet bewustzijn creëren en discussie over NPBT’s (Nieuwe Plant Veredeling Technieken), zoals CRISPR, vergemakkelijken zodat alle belanghebbenden, inclusief de consument, met kennis van zaken beslissingen kunnen nemen. Vandaar dat Sensus haar telers graag bij de resultaten van het project wil betrekken.

Interessante middag
Om de resultaten van het CHIC-Project te delen wordt 25 november het CHIC-Event georganiseerd in het ‘Omnia’, de aula van Wageningen Universiteit. Tijdens deze middag worden de resultaten gedeeld, met onderwerpen als de nieuwe veredelingstechnieken en de verbeterde cichoreiplanten zonder bitterstoffen. Tijdens het evenement kunnen bezoekers een rondleiding volgen door de kassen van de universiteit om daar de nieuwste ontwikkelingen en technieken te zien.

Programma

12:00-13:00 uur  

Inloop met lunch

13:00-14:00 uur

Plenaire presentaties met de resultaten van het CHIC-project

14:00-16:00 uur

Interactief programma met een CHIC-Markt, zie, proef en beleef alles wat met cichorei te maken heeft, films bekijken die te maken hebben met het CHIC-Project, rondleidingen door de kassen van de WUR en maak kennis met de FarmDroid

16:00-17:00 uur

Borrel met cichoreitelers, projectdeelnemers, onderzoekers en andere belangstellenden

 

Aanmelden?
Aanmelden voor dit gratis evenement is noodzakelijk in verband met de lunch, bezoek aan de kassen, parkeerkaarten en een maximaal aantal bezoekers. Aanmelden kan via deze link.

Evenementgegevens
Locatie: Congrescentrum Omnia, Hoge Steeg 2, Wageningen
Aanvang: 12:00 uur
Aanmelden: Noodzakelijk
Parkeren: Parkeerkaart inbegrepen na aanmelding
Openbaar vervoer: Goed bereikbaar


Abeelding 1: Omnia, de nieuwe aula van de Wageningen Universiteit

Afbeelding 2: Uitnodiging CHIC-Event

Aanmelden

www.chicproject.eu

Andere nieuwsberichten

Nieuws
18 september 2023

Houd wortelrot in de gaten

Nieuws
17 augustus 2023

Bladvuur gesignaleerd

Nieuws
17 augustus 2023

Streef naar gezond loof tot aan de oogst