Een huisstijl zo krachtig als planten

14 januari 2021

De kracht van planten, dat straalt ons nieuwe logo op alle vlakken uit. En daar geloven wij als geen ander in. Inspired by inulin: dat is onze visie. Wij zien de kracht van onze plant, de cichorei, en zien hoe inuline de wereld gezonder maakt en steeds belangrijker wordt.

De kracht van planten

Planten maken belangrijke voedingsstoffen aan die wij nodig hebben om gezond te leven. Steeds meer mensen zijn bekend met deze voedingsstoffen. We maken daardoor bewustere keuzes, eten gezonder en hebben een meer gebalanceerde levensstijl. Consumenten zijn zich ook meer bewust van het effect van voedsel op het milieu en willen een positieve bijdrage aan de wereld leveren. Plantaardig voedsel wordt daardoor populairder. En niet alleen daardoor. De inuline die wij uit cichoreiwortel halen verbetert op een natuurlijke wijze de darmflora, verbetert je weerstand en zorgt dat je je beter voelt. Dat is de kracht van planten.

Inuline uit cichoreiwortel

Wij geloven in de kracht van cichorei. In zijn wortels slaat deze plant de voedingsvezel inuline op. Met behulp van heet water halen wij de inuline uit de wortels. Dit ingrediënt kent vele toepassingen, waaronder voedingsproducten, supplementen en voeding voor huisdieren. Inuline vervangt suiker en vet, en verrijkt voedingsproducten met vezels. Met de neutrale tot zoete smaak wordt inuline gebruikt om lekkere en gezonde voedingsproducten te maken. Minder bekend maar zeker zo belangrijk is dat inuline een prebiotische effect heeft en de goede bacteriën in je darmen stimuleert. Een gezonde darmflora, ook wel microbiome, heeft gunstige effecten op je immuniteit, mentale gezondheid en algemeen welzijn. De cichoreiwortel is de plant waar wij ons door laten inspireren. Wij geloven dat inuline bijdraagt aan een gezondere wereld.

Een nieuw logo en nieuwe huisstijl

Het logo bestaat uit een blad en de zon. De zon is het universele symbool voor energie en geeft planten kracht. Wij geloven dat die kracht oneindig is en blijven continu nieuwe mogelijkheden zoeken om het maximale uit onze planten te halen.

Het nieuwe logo weerspiegelt de kracht van cichorei en de nieuwe huisstijl onderstreept onze ambitie om de wereld gezonder te maken met inuline.

Plantaardige en gezonde toekomst

Sensus is onderdeel van de coöperatie Royal Cosun. De visie van Cosun ‘Plants Powering People’ sluit naadloos aan bij die van Sensus. Om deze visie nog meer als één uit te dragen, neemt Sensus de huisstijl van Cosun over. Daarmee creëren we een herkenbare verbinding met elkaar. Samen werken wij aan een plantaardige en gezonde toekomst.

Andere nieuwsberichten

Nieuws
18 april 2024

Wees bij vochtig weer alert op slakkenschade

Nieuws
11 april 2024

Muizenschade voorkomen

Nieuws
26 maart 2024

Onkruidbestrijdingsadvies is geactualiseerd