Eerste voedingsvezel natuurlijk geverifieerd volgens ISO

20 november 2018

Inuline producent Sensus heeft vandaag aangekondigd dat hun volledige assortiment aan op cichorei gebaseerde inuline en oligofructose producten zich kwalificeren als ‘natuurlijk’ volgens de nieuwe ISO 19657:2017 standaard. Ongeveer een jaar nadat ISO een nieuwe standaard heeft gesteld om voedingsingrediënten ‘natuurlijk’ te noemen, is de cichoreiwortelvezel de eerste voedingsvezel die deze verificatie heeft bereikt.

De wortel van de cichoreiplant is de natuurlijke bron van de inuline en oligofructose ingrediënten die Sensus produceert. “We zijn erg verheugd dat we nu onze cichorei-inuline echt natuurlijk kunnen noemen volgens de laatste en strikte ISO-standaard”, legt Sensus Scientific and Regular Affairs Leader dr. Elaine Vaughan uit. “Er zijn veel vezels in de markt en deze kwalificatie onderscheidt inuline uit cichorei van vezels die niet in de natuur gevonden kunnen worden”.

‘In de natuur voorkomend’ is precies de focus van ISO als ze de ‘natuurlijkheid’ van een ingrediënt bepalen. In werkelijkheid is inuline al van oudsher onderdeel van ons dagelijkse dieet en er zijn wereldwijd meer dan 36.000 planten die inulinevezels bevatten, zoals bananen, tarwe en knoflook. De inuline wordt met heet water geëxtraheerd uit cichoreiwortels, die een hoge gehalte inuline bevatten. De inulinevezel geleverd aan de klant is hetzelfde zoals je die vindt in de cichoreiwortel.

Om als natuurlijk geverifieerd te worden, moet een ingrediënt in de natuur voorkomen. Om deze reden zijn er niet veel andere voedingsvezels die voor deze verificatie in aanmerking komen. Simpel omdat ze niet in de natuur voorkomen. Ondanks dat sommige producenten zullen claimen dat hun vezels van ‘natuurlijke oorsprong’ zijn, zal je deze vezels niet in de natuur vinden. Cichoreiwortelvezel is vandaag de dag de enige voedingsvezel die als natuurlijk geverifieerd is door ISO.

Naast de recente FDA-goedkeuring van de voedingsvezel status van inuline uit cichorei en oligofructose in de nieuwe regelgeving voor etikettering van voedingsmiddelen in de Verenigde Staten, zal deze standaard onze klanten helpen bij het maken van de juiste keuzes wanneer ze alleen authentieke en natuurlijke ingrediënten in hun producten willen gebruiken. Het is een volgende stap vooruit in teruggaan naar de natuur!

Voor meer informatie omtrent de natuurlijke verificatie en het gebruik van cichoreiwortelvezel om gezonde en smakelijke voedingsproducten te produceren, kunt u contact opnemen met onze Product Manager Mevr. Anne-Marie Bastiaansen (+31 165582595; info@sensus.nl). Bezoek ook onze website www.inspiredbyinulin.com.
Andere nieuwsberichten

Nieuws
1 juni 2023

Onkruidbestrijding bij droge omstandigheden

Nieuws
16 mei 2023

Beoordeel de veldopkomst

Nieuws
3 mei 2023

IRS Diagnostiek staat weer voor u klaar